lördag, juli 31, 2010

Dagens foto - 100731 - små bästisar på promenad

Aston och Leiah på promenad med en rosa resväska. De leker nästan varje dag, tur när bästa kompisen bor så nära!!


{Bloggar på språng med min iPhone}

fredag, juli 30, 2010

Dagens foto - 100730 - Aston busiga kompis Leiah

Leiah är Astons busiga kompis :-) Såååå busig och så snäll och så söt!

Idag var jag och Aston över till Johan, Annika och Leiah och barnen lekte loss i vattenspridaren. De sprang runt runt eftersom vattnet var lite kallt, Leiah var snabbt ut i rabatten och grävde i jorden och vips så var hon alldeles lerig *s*


Busfröna själva :-D

tisdag, juli 27, 2010

Dagens foto - 100727 - en dag i Furuvik och en liten bit av Kina

Idag åkte vi till Furuvik, 1.5 timmes bilresa hemifrån bara. Vi åkte med Johan, Annika, Leiah och Matilda.Första gången vi var där, men garanterat inte den sista!! Det var molnigt men varmt i början på dagen, en perfekt dag för ett djurparksbesök!

Vi började dagen med att leta efter mat och hamnade på Furuviks brygga, det blev lax och pressad potatis till oss vuxna och barnbuffé med pannkakor och spagetti och köttfärssås för barnen. Sen gick vi runt i timmar och tittade på alla fina djur, Matilda och Fredrik åkte lite attraktioner på nöjesfältet. Då, vid 16-tiden, däckade Aston i vagnen - han var på strålande humör hela dagen men tillslut tog tröttheten över. Medan Aston sov så badade de andra i vattenlandet medan jag satt i skuggan och tronade ;-)

Eftermiddagen avslutades med en liten bit av Kina vid Dragon Gate...

Här kommer dagen i bilder!

Aston visar sin glada min ;-) Så här söt är han när man ber honom se glad ut för kameran *s*


Lek vid Furuviks Brygga innan det är dags för vagnen igen


Vi kollar in kamelerna, fascinerande djur!


Vi var ut på Äventyrsön där tv-programmet Wild Kids spelats in...


Vi åkte badtunnor genom regnskogen ;-) Aston ser mest fundersam ut, men han var såååå fascinerad och ögonen var stora som tefat...


Trött kille, men fascinerande var det ju!


De glada reskamraterna i regnskogen


Är inte lemurer några av de sötaste djur som finns?!! Det är så man vill ta dom i famnen och gosa med dom!


Efter denna heldag for vi hemåt och stannade till vid Dragon Gate för lite middag. Vi har aldrig tidigare varit vid detta bygge.... Vi undrar vad de tänkte på då de byggde de här kina-inspirerade byggnaderna mm... Ett stoooooort torg, hotell, restaurang mm vid motorvägen. Fascinerande!


Efter middagen som bestod av wokad mongolian barbeque - sååååå gott - så spanade vi runt lite som turister i Kina


Fredrik, Aston och Matilda


Och barnen fastnade i hoppborgen, lääääääääääänge!


Hur kul som helst ju!


Och hur tråkigt som helst att behöva gå därifrån ;-)

måndag, juli 26, 2010

Dagens foto - 100726 - kvällspromenad

Vi är ute på kvällspromenad runt Backlura med våra kära grannar. Lagom temp och mysigt sällskap!



{Bloggar på språng med min iPhone}

söndag, juli 25, 2010

LO: Matilda

Jag älskar rosa, både att ha på kläder, som inredning (fast Fredrik är inte lika förtjust då) och även att scrappa. Då jag har tre söner så tar jag alla tillfällen jag kan att scrappa rosa... När jag fick dessa papper från Scrapgalen så blev jag superglad. De är verkligen vackra, de här papprena från Girls Paperie!

Fotot är på min guddotter Matilda för 11 år sen, vi fick det i tackkort efter hennes dop. När vi skulle flytta valde jag att plocka ut fotografiet ur ramen för att scrappa det vid ett senare tillfälle och nu är det gjort :-D


Älskar såna här små cluster/samlingar med dekorationer




De här bokstäverna är hur läckra som helst!! De levereras ofärgade och sen färgar man in dom själv i den färg man vill ha. En del av bokstäverna är "gummerade" så färgen fastnar inte där utan lämnas "ofärgad". Jag kommer snart att visa en till LO med de här bokstäverna, men i en annan färg.






fredag, juli 23, 2010

Dagens foto - 100723 - glass i Vaxholm

Jag har inte glömt er... Sommaren gör sig bara gällande och vi har inte gjort såååå mkt på semestern. Vi har mest slappat hemma, fixat lite inomhus och så. Inga roliga foton tagna direkt... Men jaja...

Idag åkte vi iaf till Vaxholm för att äta glass och titta på båtar. Det är typ första dagen som det varit svalare väder ute, brrrr kändes det när det var 19 grader på termometern istället för 27-30 grader. Mellanläge, vad är det?

Här är Aston med en alldeles egen mjukglass ;-) Hur koncentrerad som helst för att inte tappa den stora glassen ;-)


Massa fina båtar finns det att spana på!


Tjingeling och hej!

fredag, juli 16, 2010

Solokvist hemma - inga foton ;-)

I förrgår åkte Fredrik och Aston till landet några dagar, jag är ensam hemma... Robin och Martin är med sin pappa i Överkalix :-)

Ensam, det är rätt skönt när det är självvalt :-) Jag struntar fullkomligt i att det är sommar, sol och 27-30 grader varmt ute. Jag tittar på tv, vilar, slappar, sover, går lite promenader, äter gott och tänkte faktiskt ta tag i lite scrappande idag :-D NU är jag utvilad och redo....

Men har inte fotat nåt på två dagar, skönt att "strunta" i kameran lite... Men kanske jag skulle ta fram makrot och fota lite jordgubbar innan de försvinner - hmmm....

Ha det gott i sommarvärmen, det har jag!

onsdag, juli 14, 2010

Dagens foto - 100714 - meka bil som pappa ;-)

När vi flyttade till huset så fick Aston en elbil av vår granne mitt över i trapphuset. Den är till stoooor glädje redan nu, även om batteriet inte fungerar och Fredrik inte kollat det än (Aston kan ändå inte köra på riktigt än, så vi har ingen brådska). Men bilen är oerhört uppskattad att klättra i, sitta i och köra på "låtsas" och nu har Aston även upptäckt att han kan öppna motorhuven. Han går in i förrådet, hämtar verktyg och så mekar man som pappa gör!



Duktig kille!


Kolla olje- och vattennivån kanske?


Klaaaar ;-) Då är det dags att köra lite...


Jag tycker det är fascinerande att se hur Aston (och alla små barn såklart) noterar vad föräldrarna gör och tar efter. Aston kör med sin leksaksgräsklippare och har på hörselkåpor - för så gör pappa! Han tittar på pappa som mekar bil och upptäcker att han kan öppna motorhuven på sin bil. Han öppnar lådan under tvättstället i badrummet och pekar på pappas rakhyvel och sen på sin kind - han vill ju raka sig som pappa!

Även mina grejer tar han efter såklart! Han vill borsta håret (även om det nu är kortare), varje morgon tar han fram MIN deo och drar i armvecken (med lock på iofs) och om jag sminkar mig så vill han oxå ha ögonskugga och mascara - fast då fejkar vi att vi målar, men det vet ju inte Aston ;-)

Jag älskar att följa hans utveckling, hur han tar efter mig och Fredrik och såklart storebrorsorna :-D Kärlek på hög nivå!!

tisdag, juli 13, 2010

LO: Elsa 6 mån

De här papprena från Basic Grey's serie "Green at heart" tycker jag har en fantastisk färgskala. De passade så bra att använda till de här söta svartvita fotona på Fredriks söta brorsdotter Elsa, som nu är 2 år äldre än på bilderna ;-) Materialet hittar du hos Papperbiten


I lööööööv vit wellpapp!! Så fantastiskt läckert att måla på och anpassa till sitt eget projekt och du kan köpa wellpappen i Sannas butik till ett bra pris!


Den här fjärilsstansen lånade jag av Sanna då jag träffade henne senast. Den är sååå fin och är en som jag faktiskt skulle vilja ha! Får skriva den på en önskelista för framtiden eller nåt :-D


måndag, juli 12, 2010

Dagens foto - 100712 - värmebölja gör lek vid pool

Denna sommar slår alla rekord i värme *puh* och jag som normalt sett inte brukar klaga på värmen (mer än nån enstaka gång då) tycker faktiskt det är en aningens för hett just nu. Att ha minst 30 grader på dagen gör att man är heeeeeelt mosig i huvudet och vi är faktiskt försiktiga med att vara ute under de varmaste timmarna. Vill inte utsätta Aston för solen och värmen mer än nödvändigt. Vid 20-tiden på kvällen vaknar vi till liv typ *s*

Idag var vi och hälsade på hemma hos Matilda med familj, som nu äntligen kommit hem från 2 veckor i Frankrike. Matilda har fått en egen pool och det var ju skoj att leka där, tyckte både Aston och Matilda. Aston vill INTE bada, han var nöjd med att stå med fötterna i en liten balja utanför - det var för kallt i vattnet ;-) Men det var skoj att titta på Matilda som lekte runt :-D


Tjoho!

LO: Två av världens bästa killar

Det här fotot skrev jag ut för bra länge sen och när jag nu satt med en hel del dekorationer framför mig från YouDo så tänkte jag - Det här fotot passar ju bra att scrappa :-)


Bladranka, underbara blommor och en superfin blingcenter från YouDo


Jag gillar verkligen färgerna på de här blommorna. De kommer dock ur två olika förpackningar :-)


söndag, juli 11, 2010

Dagens foto - 100711 - bönans 3-årskalas

Idag åkte vi till det söta lilla torpet Lyckebo och firade bönan Tildes 3-årskalas! Så söt och så rar!! Och vi passade ju på att fira henne när det typ är värmerekord eller nåt denna sommaren, det var åtminstone 30 grader i skuggan. Puh!!!!

Här är sötaste bönan själv!!


Aston och Filip, så glada att se varann. Och visst har Filip klätt sig jättefint (alldeles själv) för att fira storesyrrans födelsedag ;-)


Det var såååå varmt ute att hela gänget drog ner till vattnet, de flesta badade och Aston var verkligen inget undantag. Rakt ut bara ;-)


Vackraste Åsa och Filip tog sig oxå ett dopp :-D


Aston var mäkta imponerad av Tildes fina ROSA cykel och ville provsitta lääääänge!


De här tre sötnosarna var verkligen glada att se varann igen. De njöt av varandras sällskap och jag älskar att se hur nära dom är varandra, hur mycket de tycker om varandra och bryr sig om och tar hand om varandra!


Det var helt enkelt en helt underbar dag i värmen ;-)

LO: Dream Love

För ett tag sen fick jag en förfrågan av Hellen om jag vill gäst-dt:a Scrapmoment nu i juli. Självklart sa jag och ner damp ett finfint fyllt dekorationspaket för en tid sen. Denna LO gjorde jag med dekorationerna från Scrapmoment :-)