söndag, januari 31, 2010

Har ni sett Scrapgalens nya webbutik??

Åh, äntligen lanseras Scrapgalens nya webbutik. Har ni sett den???

Och har ni sett den supergenerösa portoavgiften? Fraktfritt för ordrar över 100 kr??

Skynda in och kika, fynda!!

Dagens foto - 100131 - underbara vänner!

Scrap i dagarna två med sötaste vännerna Åsa, AnnaS, Sanna, Karin och AnnaE... Tyvärr fick jag inte alla tjejerna på bild, men jaja... Saknar redan tjejerna!



Och vet ni, utan internet hade vi kanske aldrig lärt känna varann. Alla tjejerna har jag träffat i olika sammanhang via internet. Vänner till evighet, heja internet!!

LO: 1 år

Häromdagen berättade jag att jag fått ett fint - men för mig ovanliga papper - paket från Grodans Scrapgarden att skapa med till SWE Scrapbook.

Den här färgställningen gillar jag - gult och turkos - och det blev så fin inramning till några av mina absoluta favoritfotografier.







fredag, januari 29, 2010

Dagens foto - 100129 - vällingmys

Igår kom söta AnnaS hem till oss, vi ska scrappa hela helgen lång!! Aston blev urförjust i henne så han intog eftermiddagsvällingen med glädje i hennes knä.

LO: Liten och så arg

Som jag skrev igår har jag ju fått ett fint - men för mig ovanliga papper - paket från Grodans Scrapgarden att skapa med till SWE Scrapbook.

Idag visar jag en LO om min lilla systerson Noah, som väldigt sällan är arg... Så jag skrattade gott när jag fick detta foto på honom i mailen :-D Färgerna i fotografiet passar så fint till papprena.





torsdag, januari 28, 2010

LO: Längtan - väntan

För ett tag sen fick jag ett fint paket från Grodans Scrapgarden att skapa med till SWE Scrapbook. Ett paket fyllt med fina papper från Webster's Page, en rejäl utmaning för mig med dess färger och tema (temat på papprena var kök). Men jag antog utmaningen och gjorde 4 layouter som jag är riktigt nöjd med, och jag visar första idag :-)







Lilla sjuklingen....

Igår började Aston nysa så smått på em, vi gick och simmade första gången för denna termin. Vi trodde ju inte det var en förkylning på G, vi har varit med om detta förut och då har det inte blivit nåt. Men senare på kvällen nös han än mer och inatt har man hört att han sovit oroligt och nyst massor.

Vi klagar inte, Aston har varit frisk sen mitten av juli då han fick en penicillinkur mot öroninflammation. Sen har han inte haft den minsta sjuka, snuva eller feber förutom nån enstaka dag vid 2-3 tillfällen. Men nu är han alltså förkyld, det rinner som en öppen kran ur näsan på honom. Men vi hoppas att det går bort lika snabbt som det kom...

Vi håller oss inne idag mao... Dels pga förkylningen och dels pga att det har snöat MASSOR igen... Trottoarerna är knappt plogade och det är supertungt att ta sig fram med vagnen. Men vi har fullt upp i alla fall.

Lilla söt äter rån...


... och sjunger "Bom bom bom bom låter stora trumman, tick tack tick tack klockan slår. Dripp dropp dripp dropp regnet faller sakta, dunk dunk dunk dunk hjärtat slår". Han gör alla rörelserna och här är det visarna som rör sig till "tick tack" *s*


...och så försöker lilla Bus att klättra också. Han är urkass på att klättra, men igår kom han på att man kan klättra upp i soffan och där komma åt det som brukar ligga ovanpå min skrivare ;-) Hepp, så var det inget kvar på skrivaren mao....


Aston är lite busig ändå, trots att han är hängig och trots att han vaknat 2 timmar tidigare än vanligt.


När vi satte på kläderna så ville han även ha mössa. Han älskar mössor, visst tar han av dom ibland men det är skönt att ha dom på sig. Han hade sin mössa på i över en timme, så det måste varit härligt och varmt och gott...

Vi tittar en liten stund på tv...


....sen leker vi med bilar (bussar egentligen, men Aston säger helst bil)


...och läser böcker...


Detta foto gillar jag, sköt av från golvet utan att titta i sökaren. Tycker om den udda beskärningen, tycker om byxorna som sitter på sniskan, tycker om hur Aston står på tå för att nå...


Sen åt vi lunch och Aston sover nu sin eftermiddagsvila sen 2 timmar tillbaka...

Dagens foto - 100128 - kontraster - småbarn och vuxna barn...

Varje dag ser jag tecken på att jag både har vuxna barn och ett litet barn... Vi lever i kontraster - varje dag!



Förundras över vilken gåva det är, samtidigt förundras jag över kontrasterna. Med Robin och Martin handlar livet mer om att vägleda och finnas där, sätta gränser ja, men det är ju till vuxna barn. Aston har precis börjat sin gång på livets bana, vi ska självklart försöka få även honom att bli en klok, kärleksfull vuxen man. Men det är lång väg att gå och kontrasterna är många. För honom är det mer nej, inte så, vad duktig du är osv på småbarnsnivå. Men vårt liv är underbart, både med vuxna barn och med ett litet småbarn!

onsdag, januari 27, 2010

LO: Sötungar

För ett tag sen fick jag ju ett paket från Sanna på Pappersbiten, fyllt med papper från Pink Pailsee, My Minds Eye och två olika serier från Basic Grey. Idag visar jag en LO med papper från Basic Greys kärleksserie "Sugar Rush". Lekfulla, färgglada och kärleksfulla.

För att fotot inte ska försvinna har jag valt att göra det svartvitt och jag har även beskurit det kraftigt innan jag skrev ut det, för att få bort den onödiga luften över och under de söta kusinerna. Redan då jag tog fotot visste jag att det var så jag ville göra, eftersom de inte var så samarbetsvilliga vid fotograferingen.

Passa på att ila in till Pappersbiten och beställt egna papper ur Sugar Rush- serien!!




Dagens foto - 100127 - busig, söt, ljuvlig

Försökte fotografera Aston lite idag, inte helseriöst. Men försöka få några foton iaf... Han är ju så svår att få fast på bild, ja han rör sig heeeeeela tiden... Satte honom på köksbordet och så satt han och lekte med otända ljus *s* Det gick ju ganska så bra iaf...

Fick denna bild på hans ljuvliga ögonfransar... Tänk att det blev en riktigt fin bild iaf ;-)


Så mycket Aston, vår älskade lilla Aston! Full fart och så glad :-D


tisdag, januari 26, 2010

LO: Poppis

För ett tag sen fick jag ett härligt paket ur rea-kategorin hos Scrapgalen, papper som både matchade och inte matchade varann. Jag gjorde snabbt denna LO med bl.a höstpapper från Maja Design... Passa på att fynda i reahörnan, du hittar säkert spännande saker där!! Snart trillar det ju in en massa nytt oxå.



I ett tidigare paket fick jag rubons med resemotiv/text, men med lite fantasi gick de att använda till de här tokroliga fotografierna på Aston och Leiah


Enkelt att få färg på sidan genom att riva en bit mönstrat papper, utan att mönstret tar överhanden.

Dagens foto - 100126 - lattemorsor på stan

Idag träffades vi september 08-mammor igen. Några ska få sitt nästa barn snart, någon har fått nästa barn redan, några av oss ska inte alls ha barn nu... MEN vi har alla gemensamt att våra barn var planerade att födas i sept 2008 och kom där i krokarna (aug-sept). Vi har hängt ihop via sajten Familjeliv sen ca jan 08... Det är TVÅ år!

Här är några av de söta mammorna, några var och köpte fika och slapp därmed att hamna på bild... Och alla hade inte sina småttingar med sig heller... Men de som var med var himla duktiga :-) För så länge fikar inte lattemorsor med ettåringar ;-)


Och min kamera ville inte samarbeta med mig idag, så det blev hela två halvtaskiga foton *s* Så håll tillgodo ;-)

lördag, januari 23, 2010

Dagens foto - 100123 - tja, ett foto är ett foto liksom....

Är lite oinspirerad till att fota för tillfället, tror fokuset ligger på annat och är rätt trött på att fotografera hemma. Det blir liksom samma saker hela tiden. Sköt av några bilder från höften och det var de enda som fanns i kameran - så, ett foto är ett foto och blir således dagens foto.

TV-kungen ;-)


Det låter som Aston tittar på TV heeeeeela tiden, det gör han inte. Han tittar när det är nåt spännande att titta på, som Musses klubbhus, Små Einsteins, bilar eller djur :-) Annars gör han en hel den annat, som springer, busar, leker :-)

torsdag, januari 21, 2010

Dagens foto - 100121 - söta små kusiner

Idag åker jag och Aston till min syster Lotta och firar hennes födelsedag. Aston är mkt intresserad av bebis-Noah :-D Oftast lätt på handen, men ibland glömmer han av sig. Han är ju trots allt bara 16 månader.

Men de är söta tillsammans :-D

Äntligen är lägenheten såld!

Äntligen är väntan över! Vi har varit ihärdiga och haft is i magen... Vi dissade det bud vi fick på 3,1 milj i november och la ut lägenheten på visning i helgen igen....

Efter att ha haft 2 intressenter som varit lite försiktiga kom en tredje part in idag och kollade på lägenheten på privat visning TVÅ ggr ;-) Och de tog vårat acceptpris på mer pengar än det vi blev erbjudna i höstas....

Så nu har vi redan skrivit kontrakt, det var snabba bullar men sååååå skönt att det är skrivet och klart!

Vi har tillträde till huset 13 mars så där i krokarna flyttar vi.... Nu måste vi kolla och säga upp mm kabel-tv, telefon, internet, el och säkert nåt mer.... Får ha lite lista framöver :-D

onsdag, januari 20, 2010

Fina lilla killen....

Tiden går såååå fort! Tänk att Aston redan är 16 månader!! Och vi är fortfarande hemma. Nu när det är vinter är det inte så skoj, man är mest hemma här eller hos kompisar. Vi längtar efter våren så vi kan vara ute mer!!



De här stapelburkarna är några av Astons absoluta favoritleksaker. Man märker att han är i sortera-åldern. Allt ska sorteras och flyttas i burkar, kastruller, muggar och glas *s*

Dagens foto - 100120 - göra som storebror

Robin pluggade in playstationet och Aston blev oerhört intresserad. Han ska såklart göra som bror sin ;-)

Aston babblar....

Ja, det kommer nya ord nu vid 16 månader... Namn verkar vara populärast att lära sig.

Addil = Robin (det roliga är att Robin ska Addis om sig själv i början, då han var liten... Så nåt måste ju stämma i valet av bokstäver)
Ärti = Martin
Leja = Leiah
Filli = Filip

Nej är klockrent.... Inte ofta han säger det, men ibland :-)

Aston vet även vad följande säger:
Bilen säger Mmmmm
Vovven säger M! M! M! (korta M då, ungefär samma frekvens som voff voff)
Kissekatten säger mmmm, med läte ungefär som Mjau
Tigern säger Arrrrr
Lejonet säger oxå Arrrr
osv

tisdag, januari 19, 2010

Dagens foto - 100119 - så leker två ettåringar!

Vi rymde hemifrån idag, vi rymde ända upp till Ruddammen och Astons älskade gudmor... De borrar och bilar i lägenheten ovanför och det är sååååå himla jobbigt att vara i lägenheten då man knappt hör vad man tänker ens en gång... Väggarna skakar så man håller på att bli knäpp ju!

Ja, så var det en bild på två ettåringar som leker då. De leker definitivt inte tillsammans, MEN de leker bredvid varann och de delar på sakerna - om än motvilligt ibland. Och så blir det ett rejält kaos ibland


Och så lyckades jag få en bild på Prins Bus då... Hyfsat skarpt för en gångs skull :-D


Sen visar Filip Aston ett av sina favorittillhåll. Här kan man titta på bilar, fåglar och ropa efter sin storebror :-) Ja, Filips storebror då...

lördag, januari 16, 2010

Lite tyst här, men vi förbereder visning

Ja, vi förbereder lägenhetsvisning på söndag/måndag, så därför är det lite tyst här i bloggen :-) Återkommer med förnyade krafter efter helgen :-D

fredag, januari 15, 2010

Dagens foto - 100115 - kusinträff på Elsas födelsedag...

Ikväll åkte vi ut till Astons kusiner, för att fira Elsa som fyllde 2 år igår. Det blev en middag där och vi kom hem vid 21.30. Men vi hade det så mysigt och Aston, Ina och Elsa hade det så skoj tillsammans :-)

Försökte ta några kort på Aston och tjejerna, men det var inga som blev superbra *s* De ville liksom inte sitta still ;-)

tisdag, januari 12, 2010

Kungsholmsträff 24/1

Nu har jag äntligen fått klartecken!! Nästa Kungsholmsträff blir av och vi träffas den 24 januari kl 10-18 i Ungdomslokalen på Kungsholmen. Vi sitter i stora, fina och rymliga lokaler.

Anmälan:
Vill du komma? Maila mig på webmosterhelene[snabela]gmail.com och berätta, så skickar jag kontonummer, resbeskrivning mm :-) Vänta inte för länge med att anmäla dig, kanske platserna tar slut... Finns det plats kvar så tar vi såklart emot dig ända in till öppningen på söndagen ;-) MEN blir det fullt, så.... Så först till kvarn gäller alltså!

Pris: 40:- för fika som finns tillgängligt hela dagen. Vill någon baka är det helt ok att ta med hembakat såklart!

Det finns en uppsjö med restauranger, caféer och matbutiker i området (allt från grekiskt till husman, kinamat, sushi, pizza, Mc Donalds osv) där du kan handla din lunch. Du får givetvis ta med hämtmat till lokalen, det finns ett stort fint kök att sitta i och äta!

Anmälan är bindande, vilket innebär att vi inte betalar tillbaka några pengar vid ev. avbokning av plats.

Vi får plats rätt många, men i dagsläget har vi bestämt att vi börjar med 20 personer + de av tjejerna från kyrkan som vill vara med.

Loppisbord: Vi kommer ha ett bord (eller flera) för loppisförsäljning av scrapsaker. Så vill ni ta med lite saker att sälja eller kanske skänka bort är det välkommet.

Demonstrationer: Jag har fått önskemål om att hålla en eller några korta demos av tekniker eller liknande på nästa träff. Så är ni intresserade så kom gärna med förslag på sånt ni vill se.

Tänk på:
Ta med något som skyddar borden, t.ex. vaxduk, underlägg eller liknande. Gärna något som är lite större, så ytan skyddas.

Innan lokalerna lämnas så ska alla bord och stolar ställas bort. Det innebär att sista person som lämnar ett bord (oavsett om det är kl 14 eller kl 18) ställer undan bordet och stolarna på avsedd plats, så sparar vi alla våra ryggar och kommer lättare åt att städa.

Sist fick jag även hjälp att plocka fram bord och stolar av engagerade och snälla tjejer, det var mycket uppskattat! Tack!! Vill någon komma lite tidigare än kl 10 och hjälpa mig så är jag på plats kl 9,30.

Nästa träff efter detta planeras till tredje helgen i februari, om inget oförutsätt inträffar eller om vi inte flyttar i början av mars.

LO: Poppis

I Scrapgalens designteam har vi fått gott och blandat-paket att skapa med tills nyheterna trillar in i butiken. Och vilka nyheter det kommer... Men så länge så jobbar vi med material som är på rea i butiken, och varför alltid skapa med nyinkommet material? Klart det är "roligare" med det nya - men jag tycker det är skoj med utmaningar!

Detta paket var inte direkt färgsammansatt för att papprena skulle passa varandra utan det är upp till mig som designer att klura ut hur jag skulle kombinera papprena. Så skoj! Jag tycker ju om att skapa med enfärgad bakgrund och mindre element av papper, så det blev rätt lätt att göra första LO:n tillslut....

Valde det blå Maja Design-pappret med söta höstlöv på som bas och byggde sedan upp sidan kring det pappret och matchade med papper i de tonerna. Blev riktigt nöjd tillslut :-)


Rubonsen är från ett tidigare dt-paket och passade perfekt till dessa tokroliga foton, även om de egentligen är till för resesidor...


Här har jag rivit loss en bit av det blå lövpappret, ett enkelt sätt att få med ett mångmönstrat papper utan att det tar överhanden...

måndag, januari 11, 2010

Dagens foto - 100111 - Hej mitt vinterland!

Minusgraderna och snön håller fortfarande Stockholm (och övriga Sverige) i ett ordentligt handtag... Idag åkte jag och Aston ut till Annika och Leiah för promenad och lunch tillsammans.


Det blev "bara" drygt 6000 steg (och sen ytterligare 1000 steg på kvällen) för mig, för Aston vaknade ur sin lur och var jäääääättehungrig. Men lite är bättre än inget!

Och idag har jag påbörjat GI, har tröttnat på att ha envisa kg:n kvar. Måste testa nåt annat!! Så får vi hoppas att GI passar mig och att jag kommer kunna gå ner i vikt och gärna mer än till den vikt jag hade innan Aston föddes. Har som mål att försöka gå ner totalt 13 kg till sommaren, det vore nåt det :-)

LO: Så pluttig

Här kommer ytterligare en dt-LO, men denna gång med UNDERBART material från Pappersbiten!! Sanna är så duktig på att plocka ihop roliga och inspirerande paket och denna gång var inte nåt undantag direkt. Extra roligt är oxå att hon packar in sina paket i wellpapp och jag älskar ju som sagt wellpapp. Det gör det LÄTT att använda det på sidorna till henne :-D

Här har jag använt en ljuvlig baksida på ett av papprena från Basic Grey "Sugar Rush". Vem älskar inte prickar?? Till det har jag använt ett äldre Scenic Routepapper med stjärnor på. De färgerna, grönt och orange, fick bli de färger jag byggde sidan utifrån.


Jag älskar små detaljer, ritade sömmar, bling osv. Tyvärr är det inte alltid de syns på webben... Men här kan man se bling, snöre, wellpapp, brads och så att jag har rispat runt fotokanterna för att rama in det lite extra.


Här är journalingrutan som jag skar på mitten och satte över under fotot. Satte lite blingstenar i hörnet för att accentuera texten lite mer. På det här fotografiet kan du även se wellpappen, som jag först grundat med Gesso och sen målat tunt tunt med akrylfärg på vissa ställen. Allt för att ruffa till det ;-)


Och så måste jag ju ta foto på tagsen, en av mina favvo-dekosar som jag tjatat om tidigare. Att lägga två såhär omlott är bara såååå läckert *s*

söndag, januari 10, 2010

Har en plan...

Sitter och suktar på att shoppa scrapsaker, ja det är vad jag gör. Nu börjar det komma sååååå mkt fint i butikerna igen, MEN jag har gett mig själv köpstopp på scrapsaker för ett tag framöver. Får köpa sånt som jag MÅSTE ha som svart, vit eller kraft cardstock, lim eller blingstenar/halvpärlor om de tar slut (de är ett måste i min värld). Men jag ska INTE köpa annat material på länge än.... Har så mkt papper och dekos att jag måste försöka använda det jag har, inte bara köpa nytt och lägga på hög...

Ska satsa på att köpa ett klädesplagg per månad istället :-D Är apdålig på att köpa kläder nu när jag väger en aningens för mycket, men faktum är att jag behöver kläder iaf.

Så, det får bli en tunika, ett par byxor, en kofta, en tröja eller lite trosor med jämna mellanrum istället :-D

Och så ska jag försöka inreda vårt blivande hus till så låga kostnader som det går :-)

Har en plan för nedervåningen där min scraphörna kommer vara i det stora vardagsrummet/allrummet (det finns ett vardagsrum på övervåningen där jag, Fredrik och Aston kommer husera så min hörna hamnar därnere istället).

Där ska vi ställa Fredriks gamla Klippansoffa, men den är i tråkigt ljusbrunt skinn så den kommer få ett vitt eller naturfärgat överdrag. Till det ska vi ha den färgglada mormorspläden jag virkar på (det dröjer att få den klar i den storlek jag vill ha, den ska ju bli stoooooor) och till det är tanken att jag ska virka kuddöverdrag i lika färger men olika mönster (nån med mormorsrutor, nån med stjärna, nån med vågmönster osv).

Vårt gamla soff-glasbord får leva ett tag till därnere tillsammans med vår tjocktjock-tv :-) Måste inhandla/införskaffa nån bra djup tv-bänk i vitt bara.

Ska leta STOR spegel med krusidullram att måla vit, ramar med krusidullramar (eller utan krusiduller) i olika storlekar och former som oxå ska målas om... Ska se om det går att hitta hyfsat billiga såna grejer på loppis eller nåt...

Ja, sen får vi se vad tiden och orken räcker till... Vi ska ju flytta först *puh*

LO: Jag älskar dagarna med dig

För några dagar sen fick jag ett sjukt inspirerande paket från söta Ilona på Skaparlusten. Jag fick det stora månadspaketet av henne att dt:a med och vid första anblicken var det ju inte riktigt mina färger. MEN jag bara älskar detta paket som innehåller papper från Basic Grey, Crate Paper, Prima mm. Matchande dekorationer som blommor, brads, knappar och Primas fina blom-centers... Det blev ett habegär över främst Basic Greys "Origins"-papper, sjukt fina!!

Här är min första LO jag gjort utifrån paketet, blev sååå nöjd med den. Det känns ju viktigt att göra fina saker med ett dt-paket och framförallt för mig själv eftersom fotot på Aston är ett av mina favvisar. Då blev det extra skoj att kunna göra en fin inramning till det :-)


Pappret under fotot är veckat och sen har jag broderat ovanpå det, det blir en så läcker 3D-effekt i verkligheten...