måndag, juli 13, 2009

Astons prickar = virusprickar

Ja, vi kan iaf konstatera att de prickar Aston fick - och fortfarande har - på kroppen inte var vattkoppor utan nån annan mystisk virusinfektion. Det är virusprickar alltså...

Pratade med en av läkarna vi mötte i fredags och vi konstaterade idag att det inte var vattkoppor, och vi ska bara vänta ut förloppet.

Matilda som var här förra veckan då han blev sjuk fick samma förlopp med feber, ont i kroppen och efter två dygn prickar... Så oerhört smittsamt verkar det vara iaf, men inte på vuxna utan endast barn. T.o.m Matilda som är 10 år blev ju sjuk i samma...

Idag har dock Aston varit så glad, i princip frisk. Visst snorar och hostar han till ibland, men han har två tänder som kommer fram vilken sekund som helst. Så vi hoppas han snart slipper snoret oxå ;-)

2 kommentarer:

Enikö sa...

Min Erik åkte oxå på prickarna... men det visade sig vara scharlakansfeber... Hade själv hoppats på vattkoppor eller dylikt men mina barn verkar vara immuna.

Malin sa...

Kan det vara femte sjukan?
Har de haft rosiga kinder och feber? Ibland kommer även ett rödflammigt utslag på kroppen (mest på magen) efter några dagar.