torsdag, maj 07, 2009

Vilken jobbig natt!

Usch vilken helvetesnatt vi haft! Jag har varit vaken och uppe mest hela natten. Mest synd är det ju om lilla Aston, men även mig och Fredrik oxå... Noterar detta för att komma ihåg själv.

Stackars lilla älsklingen, man är ju inte så trevlig på natten när man inte får sova direkt Hur mkt man än försöker ha tålamod osv.

Kl 18 åt Aston en ½ liten burk mat + lite fruktpuré.

Kl 19 var han så trött att vi beslutade att han skulle få sova tidigare än han brukar, han skrek så han tappade andan nästan och när han fick sin fleecefilt så somnade han i princip på golvet. Fick en alvedon eftersom det är tandsprickning på G och han verkar ha riktigt jobbigt av de där övre framtänderna (han har sovit bra hittills på nätterna, men ätit dåligt sen i lördags).

Strax efter kl 22 vaknade han och skrek konstant i 1 timme, åt 80 ml välling under knot men vägrade äta mer sen. Strax efter kl 23 fick han nästa alvedon och somnade sen till i Fredriks famn.

Aston skrek sen i omgångar fram till kl 5 imorse, han somnade korta stunder på mig eller i sin säng. Men skrek mest hela tiden, precis som om han hade ont nånstans.

Vid 4-tiden tvingade jag i honom lite mer än ½ dl vätskeersättning, bara för att han skulle få i sig nån vätska alls. Kände att han var kokhet, så han fick 3:e alvedonen sen igår kväll. Sen bajsade han två ggr strax före 5, sen somnade han.

Mellan 5-7,20 har han sovit i ett sträck, sen åt han drygt 170 ml majsvälling. Och nu sover han fortfarande, efter att ha vaknat till vid 8,20 och ville sova på mig en stund för att komma till ro.

Nu ska vi till vårdcentralen vid 10,30 och se om det "bara" är tänderna eller om det t.ex. är öroninflammation eller nåt sånt som stökar.

Jag hade några sådana här nätter då Martin var liten oxå och första gången tog det mig tre skriknätter att ta mig till läkaren och konstatera att det var öroninflammation. Så jag vill kolla upp Aston redan nu, det vore ju inte skoj om han behöver ha så ont inatt oxå OM det går att göra något åt det.

5 kommentarer:

Christine sa...

Ja usch va maktlös man känner sig när dom inte kan tala om vad det är för fel =(
Mina små har varit "jobbiga" när dom fått tänder (fast det tar ett tag att komma på det ;)) och vid öroninflammation!
Smart av dig att kolla på en gång!! Så snabb har nog jag aldrig varit..
Kram på er!!

Sara sa...

Hoppas det går bra hos doktorn, stackars er alla. Jag håller tummarna. kramkram

Cassandra sa...

Uch då, stacckars lilla Aston, och er! Hoppas de blir bättre snart!

Eivor/Ejja sa...

Usch, låter inte bra, hoppas Ni får hjälp hos läkaren. Det är jobbigt när man ser och hör att barnen inte mår bra.Bra att kolla upp det på en gång.

Kram från mig,
Eivor/Ejja

www.eivor.blogg.se

Jenny sa...

Men stackars liten Aston. Och stackars er. Man tycker ju så synd om de när man vet att något är fel men samtidigt har man bara tålamod i en viss dos. Och så får man dåligt samvete när man blir frustrerad... Hoppas att det inte är öronen som spökar, samtidigt som det såklart vore skönt att få veta vad som är fel. Kramar till er!