måndag, december 29, 2008

VEM är du, lilla vän?

Men vem är du, du arga pojke? Vart kom du ifrån?? Från solstråle till åskmoln på ingen tid alls.


Höll Aston vaken 3 timmar igår kväll till 21,30 för att han INTE skulle vakna direkt, vilket brukar vara bra att han får vara innan det är dags att sova för natten. Supertrött var han... Men vad händer? 10 min efter att han somnat så vaknar han och ville inte somna om... Gav upp efter 20 min med försök att natta om, tar ut honom i vardagsrummet och då kommer jordens rap. VARFÖR kom inte den innan, då jag försökte få honom att rapa flera ggr innan han somnade? Sen var han vaken 1 timme till, supertrött och Fredrik försökte natta honom. Gick INTE! Mamma ska det vara och det tog ändå 10-15 min och då måste jag GUNGA honom Jaja, allt för att han ska somna... Han vaknade till efter en timme, men det var bara att ta upp och gunga lite - det räcker inte att försöka få honom att ta bara nappen som man kan i vanliga fall (och det MÅSTE vara jag som tar upp honom, annars vaknar han och vill inte sova vidare).

Han har ätit lite i mängd både i förrgår och igår, men med rätt täta intervaller. Och skriker vid nappflaskan... Och har han haft ett längre intervall så bara skriker han vid nappflaskan iaf, TROTS att han är jättehungrig. Men han är inte hungrigare, bara argare ;-)

Och inatt har varit en av de få stökiga nätterna, Aston har vaknat och varit ledsen mer... Men inte ätit oftare än han brukar. Sen tog han en låååååång sovmorgon, vilket var skönt för mamman som bara sov lite inatt eftersom han stökade så (utan att han vaknade).

Jag kan ha tålamod med mycket, men inte med detta *s* Barnskrik fast man VET att man gjort allt, att ungen är trött eller hungrig och vägrar ge sig.... Man blir ju faktiskt alldeles matt, även om man vet att det är en övergående period. Bortbyting är verkligen ordet, var är vår glada kille nånstans?

Aston visar intresse att försöka vända sig från rygg till mage FAST han lägger sig inte ens på sida än (men vet att det ändå är på G, för hjälper jag honom genom att dra lite i ena benet så snurrar han runt på nolltid). Han koncentrerar sig på att ta saker med en hand och blir skitsur om det inte går som han tänkt sig, vilket det givetvis oftast inte gör Han har börjat skratta, jollret börjar låta lite annorlunda osv. Märker att han helt klart är mer fysisk än tidigare, även om han ännu inte klarar så mkt.

Inga kommentarer: