lördag, november 17, 2007

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen!!! Har varit i Växjö med mina kolleger i 2 dagar :) Vi åkte tåg ner i torsdag, tåg har jag inte åkt sen jag var tonåring :) Vi kom fram kl 23 på kvällen efter 30 min försening... Checkade in på Stadshotellet och fick ett superhärligt rum med jacuzzi (badrummet var i en stor gammal garderob, superläckert). Delade rum med Inger... Vi la oss nästan på en gång och hon varnade mig att hon kanske skulle snarka, då hon var förkyld. Och ja, hon snarkade hela natten och jag sov typ 3 timmar totalt... Men på fredagen köpte hon superbra öronproppar till mig *s*

På fredagen var vi på studiebesök på FoU och fick information om ett projekt som heter "Det goda livet". Jätteintressant!

Efter studiebesöket var vi in i Domkyrkan och tittade på de fantastiska glasarbetena som fanns där, altaret var underbart vackert!


Ser ni att den vänstra takspiran är lite lite högre än den högra? Gunn - som kommer från Småland - berättade att det var två familjer som betalade för spirorna och att den ena familjen var lite rikare och gav lite mer pengar, och därmed fick en lite högre spira. Om det är sant eller en skröna vet jag inte, men den vänstra spiran är lite högre iaf :)


Livets träd, såååå vackert!


Närbild


Altaret, man upptäckte nya saker hela tiden på det!

Vid 14-tiden var vi alla på underbara spa-behandlingar. Själv tog jag avslappnande helkroppsmassage, helt underbart! Vilade på hotellet i ca 3 timmar efter behandlingen, för att ta igen lite sömn *s* Sen åt vi en underbar 3 rätters middag på Wibrowski's. Nattade redan vid 23 och sov som en stock med öronproppar.

Idag åkte vi till en liten by som heter Vida och var på julmarknad på Vidagård, min kollega Gunns svägerska driver denna underbara hembygdsgård med underbara grejer. Köpte underbara julprydnader mm, kul att få uppdatera lite.


Vackert och stämningsfullt!!! Här dracks årets första glögg :)



Bara lite fotade prydnader :)



Sen åkte vi till Strömshyttan och kikade på Kosta Boda, Orrefors, Höganäs, Iittala mfl och där shoppade jag lite Höganäsgrejer... Vi åkte förbi glashyttan Bergdala, där shoppade inte jag något denna gång (Fredrik och jag har handlat underbara frostade snapsglas där för länge sen).

Vi åt en tidig middag på en pizzeria i Växjö (kyckling och pasta) och kl 18,12 skulle tåget sen lämna Växjö station. 30 min försening gjorde oss nervösa att missa anslutningståget mot Sthlm (som för övrigt var det sista tåget till Sthlm), men tåget väntade på oss alla... Kl 22 var vi i Sthlm med 20 min försening bara.

Väl hemma har jag uppdaterat mig på forumen :) Nu är det dags att sova, för imorrn blir det kalas för 16-åringen Martin (han fyller på måndag, men firar hos sin pappa imorrn). På måndag ska han och jag gå och köpa hans födelsedagspresent :) Han måste få välja den själv, annars blir det nog fel... Det handlar om att köpa en förstärkare till hans elgitarr som han ärvt nämligen :)

Sov gott!!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Later som om Du haft en harlig helg i min gamla hemstad. Tack for bilderna, nostalgitripp for mig!!

Anonym sa...

Vilken mysig helg du har haft :) Helkroppsmassage lät inte helt fel =) *kram*

Malin sa...

Åhhhh det låter helt underbart!!!
Drömmer om helkroppsmassage jag med.. Kanske nått att önska sig i juklapp :)
Å jag blev helt kär i den nedersta lilla tomten, julpynt helt i min smak!
Kram på dig söt!!!

Cecilia sa...

Å, vad härligt med foton från Växjö!Har pluggat där för 10 år sedan. Låter verkligen som om du haft en bra helg!

Christine sa...

Vilken toppenhelg!!! =)

Den massagen lät ju inte helt fel ;)

Kram!

Jozebelle sa...

Verkar som du haft ett par trevliga dagar! Det var du väl värd!!!!

Kramizar Ann-Marie

Anonym sa...

Låter mysigt. Fantastiskt att du hinner med allt!

Kram LottaM

m sa...

Växjö är härligt! Där har jag bott och det är fint i och runt kyrkan.

Alla härliga glasbruk är värda sitt besök och vilka fina julprydnader du hittat!

Anonym sa...

Som infödd växjöbo visste jag inte om det där med olika höjd på tornen. Men det är intressant att veta nu. Fast nu bor jag i Helsingborg
Annika