måndag, juli 10, 2006

Resan till Paris DAG 1 och 2

DAG 1 Torsdag 060622:
Vi kom iväg redan kl 5 på morgonen, morgontrötta familjen var så duktiga så (ja, Martin och Fredrik är ju hyfsat morgonpigga, medan Robin och jag är trötta av oss *s*). Vi sms:ade familjen från Hässelby när vi var på väg upp på Essingeleden, och dom låg ca 20 min efter oss i sin tidsplan. Kanon!

Jag sitter och slumrar i framsätet och helt plötsligt säger Fredrik: "Vi har problem, Helene! Vi kommer ingenstans!". Ääääh, han skojade väl, va?? Nope!! Det visar sig att vi inte kommer nånstans, bilen har bara lagt av efter 1 tim och 20 min på vägen ner mot Paris.... Där står vi på motorvägen vid Jönåker och undrar "Vad f*n gör vi nu???" Vi ringer Micke och Mona som fortfarande ligger en kvart bakom oss, som sen bogserar oss till en SAAB-verkstad i Nyköping (ja, vi hade sån tur att bilen pajjade i närheten av en verkstad). Kl 7 hänger vi på låset och får prio 1 i kön...


Vi tar en frukost på McD i Nyköpinh och 2 tim senare är bilen lagad, vi kan hoppa in i bilen igen och så rullar vi vidare mot Paris... Vad det var som pajjade?? Det var bensinpumpen som gick sönder och hela kalaset gick på 3500 kr, perfekt att lägga det första semesterdagen, va? Tur ändå att bilen gick sönder där, tänk om vi varit i Frankrike och ska försöka få den lagad där... Eeeeeh....


Här är vi lååååångt nere i Tyskland, bara älskade ljuset! Resan vidare gick kanonbra, båda färjorna mellan Helsingborg-Helsingör och Rödbyhavn-Puttgarden gick enligt plan :) Ett snabbt stopp på Border shop i Puttgarden för inköp av nubbar (det var midsommar på fredagen ju) och så lite vin och öl :) Vi hade endel stopp på vägen, för det var en 7-årig liten dam som var rätt kissnödig :)


Lyckliga resenärer i Tyskland, om några timmar är vi framme vid hotellet i Bramsche där vi övernattade...


DAG 2 Fredag 060623 (midsommarafton):
Gänget i Bramsche har vaknat och gett sig ut på den lilla byn för att jaga frukost :) Inte äter vi hotellfrukosten för 12 euro per skalle inte!! Vi hittade smarriga mackor och god latte, sen var vi ute på Autobahn igen :)

(Fotot taget av Mona)

Lunch åt vi i Liége i Belgien, smarrigt! Och skönt med en paus.....


Matilda hittade nån klätterställning att leka i, hon behövde röra sig lite :) Hon är inte alls så sur som hon ser ut här, hon var sååå glad över att vi alla var på väg till Paris tillsammans :)


Vid varje kisspaus sprang sen Matilda över till vår bil, för att få sitta hos mig och kramas lite :) Så mysigt :)

(Fotot taget av Micke)

Vid 21-tiden var vi framme vid hotellet (Hotel Citea vid kyrkogården Pére Lachaise)... Då hade vi åkt bil i många timmar och hunnit handla på en stooooor mataffär (Carrefour).

Här är några glada midsommarfirare :) Vi har aldrig tidigare ätit sill och potatis och druckit nubbe på ett hotellrum :) En erfarenhet rikare och det var himla skoj :) Vi var inte "hemma hos oss" utan gled ner till Micke, Mona och Matilda och hade så skoj!

(Fotot taget av Mona)


(Fotot taget av Mona)

Hehehe, hur ser jag ut egentligen? Är rätt mosig här förstås ;-)


Mona och jag, glada semesterfirare :)

2 kommentarer:

Mindi sa...

Oj oj vad mycket fina härliga kort du/ni har tagit. Det var verkligen skoj att se dem alla samt läsa din reserapport. Underbara kort!

Tappade pojkarna plånnboken eller? Jag hängde inte med där..

Kram kram
M I N D I

webmosterhelene sa...

Oj, jag ska förtydliga det med plånisen.... Glömde bort det *s*