måndag, juli 10, 2006

Paris DAG 7 - Louvren + Triumfbågen

060628 Onsdag:
Denna dag åkte vi till Louvren för att se Mona Lisa och glaspyramiden, sen promenera längs Champs Elysse och sen titta på Triumfbågen...

Eftersom Micke inte tycker om att åka tunnelbana så promenerade han, Fredrik, Robin och Martin till Louvren medans jag, Mona och Matilda tog tunnelbanan...

(Fotot taget av Fredrik)

Äntligen har jag fått se en av de saker jag vill se i andra städer :) Nämligen glaspyramiden utanför Louvren :) Har velat åka hit såååå länge, och nu har jag t.o.m. sett pyramiden inifrån!


Matilda tyckte bronsstatyerna i trädgården vid Louvren var så fina! Vi gick runt i trädgården och kikade medans vi väntade på att de 4 killarna skulle komma till Louvren...


Tyckte den här bilden är såååå söt :)


Inne i glaspyramiden


Inne i Louvren, på väg mot Mona Lisa! Tyvärr fick man inte fotografera tavlan, men det var himla häftigt att ha sett den i verkligheten och att se alla människor köa framför tavlan för att få se den :)



När vi satt i parken vid Louvren för att äta lunch fick Matilda ta några kort med min kamera, och då tog hon det här underbara fotot på Fredde :)


Place du Concorde, med Champs Elysse och Triumfbågen i bakgrunden


Hahahaha, man undrar ju vad Fredrik spanar på när han är ute och promenerar ;-)

(Fotot taget av Fredrik)

Triumfbågen, den är onekligen stor och imponerande :)

(Fotot taget av Fredrik)

Fredrik, Micke och Matilda gick upp de 50 m för att kika uppifrån Triumfbågen, vi andra satt och tog igen oss i skuggan under Triumfbågen istället :)

(Fotot taget av Fredrik)

Utsikt längs med Champs Elysse (bort mot Place du Concorde och Louvren) uppifrån Triumfbågen

(Fotot taget av Fredrik)

Robin pustar ut i skuggan


Martin softar lite han oxå :)


Mina älskade pojkar!!! Jag älskar er!

1 kommentar:

Zarah sa...

*trånar* Place de la Concorde är sååå mäktigt, tycker jag! Särskilt den 3000-åriga obelisken är fin - och att man ser rakt igenom triumfbågen till nästa... Och... Så vidare! Jösses, vad jag längtar tillbaka nu!

Tack för att du delar med dig!!