måndag, juli 10, 2006

Paris DAG 3 Bastiljen, Notre Dame och Eiffeltornet

Första dagen i Paris, vi hade molnigt men varmt till att börja med... Vi började vår dag med att vandra mot Bastiljen och längs Seine.

Visste du att Bastiljen bara är en staty numer? Så bevandrad är jag i historia, trodde i min enfald att jag skulle få se fängelset, men nähä...


Micke och Mona tar ut kursen mot Notre Dame


Matilda började få skavsår, trots att hon hade ett par väl ingångna skor på sig... Men hon klarade sig bra med plåster, en riktig liten tuffing :)


Utsikt över Seine, vi fascinerades över det vackra!


Denna ljuvliga lilla varelse stod och jammade med ett jazzband vid Notre Dame, hon tillhörde inte bandet men såg så oerhört lycklig ut när hon fick spela med dom. Har några fina bilder på bandet oxå, men ni får hålla tillgodo med den söta lilla ängeln :)

(Fotot taget av Fredrik)

Micke plåtade oss framför Notre Dame, en rätt mäktig byggnad! Det var nån mässa på G när vi kom dit, så det var fullt med folk utanför, massor med stolar, storbildsskärm och allt... Tyvärr kom vi inte in, för det var för mycket folk. Här började det droppa så smått, men det blev aldrig nåt ösregn iaf :)




Hotel de Invalides (eller nåt). Martin höll en liten historielektion för oss (han minns så oerhört mycket den ungen *s*). Detta var ett sjukhus för krigsveteraner under franska revolutionen, och det var det andra stället som blev stormat för att revolutionärerna skulle få tag på ammunition (det första stället var Bastiljen).


Vad skådar Fredriks vänstra öga?? Jepp, vi är framme vid Eiffeltornet. Vi råkade först gå åt fel håll och hamnade mitt i en gay-parad :)


Sötis i värmen!


Martin kikar ut över Paris!


Högst upp i Eiffeltornet... 2 långa köer, 640 trappsteg och en hissfärd senare så är killarna lyckliga :) Ett av deras mål med att åka till Paris var att få komma högst upp i Eiffeltornet :)


Här är vi hela familjen samlade :)


Vi hade massor med fler foton, men man måste ju välja ;-)

1 kommentar:

Zarah sa...

Notre Dame... Visst är det hisnande?! Att stå och se ner över den kaj där Quasimodo dumpades var rätt mäktigt, också - och om ni gick förbi Square du vert Galant - på andra änden av Ile de la Cité - så var det där jag förlovade mig. ;)